Ghid pentru alegerea mobilierului
Lectura placuta!
Stimati cititori,
Vrem sa va oferim cateva sfaturi care va vor ajuta sa va formati o imagine mai clara despre ceea ce inseamna o lucrare facuta cu simtul raspunderii si una realizata neatent si necalitativ, doar pentru a scoate cel mai mic pret.
Inainte sa incep, vreau sa clarific un singur lucru, aparent lipsit de importanta:
Nu va lasati pacaliti de reclamele de genul "Cel mai ieftin si cel mai bun!". In calitate de producator va spun ca asa ceva nu exista, dragi cititori. Pretul e in stransa legatura cu nivelul de calitate al produsului. Aceasta e o reclama agresiva pentru a atrage clientul care este in necunostinta de cauza. Cum nu putem sti tot, uneori picam in plasa, din pacate.
Datorita acestui motiv am decis sa scriu acest mic articol. Sper sa-l apreciati.
Sa nu intelegeti gresit, deoarece exista si producatori care isi supraestimeaza produsele. Nu vorbim de aceasta extrema.
Acum sa argumentez afirmatia de mai sus...
Daca mi-ati permite sa va intreb cum va alegeti mobila pe care intentionati s-o cumparati, ce mi-ati raspunde? Probabil (am spus probabil) ati spune cam asa: Cat mai ieftina, ca-i criza! Ieftin nu inseamna si calitate, dragi cititori.
Sa va explic principalele caracteristici ale mobilierului:
- Materialul cel mai des folosit in ziua de azi e PAL-ul (bucati mici de lemn amestecate cu clei si presate, peste care se aplica melamina sau furnir). Va recomand sa nu cumparati daca are grosimea mai mica de 18mm, deoarece la un mic soc pica pe dumneavoastra (gen: set complet de mobila de bucatarie la 500 lei, super oferta facuta din pal de 12mm imbinat cu 2 suruburi, 3 cuie si 4 cepuri).
- Cantul (materialul aplicat pe marginea PAL-ului) poate fi de melamina (o banda melaminata gen hartia) sau de ABS (un material plastic dur si foarte rezistent, de diferite grosimi). Primul e ieftin si la cel mai mic soc se rupe, la umezeala se dezlipeste si in timp nu rezista (se dezlipeste). Cantul ABS e scump, dar un astfel de cant, practic, nu are moarte. Poti sa muti mobila, sa o incarci cu multe greutati, iar in timp nu se dezlipeste. Este unul dintre trucurile ce dau rezistenta si fiabilitate mobilei. Nu va lasati pacaliti de texte de genul: "E scump si greu de pus, nu merita!". E adevarat ca o masina speciala pentru aplicat cant ABS e scumpa si putine firme producatoare si-o pot permite, insa cei ce se respecta folosesc numai acest tip de cant.
- Eurosuruburi, nu cepuri sau cuie! Atentie la acest mic detaliu deoarece mobila dumneavoastra nu va avea stabilitate si rezistenta in timp daca e imbinata cu cuie si cepuri. Verificati sa fie prinsa cu multe eurosuruburi (suruburi de otel cu cap imbus) daca vreti sa nu se dezmembreze mobila de sufragerie cand puneti tv-ul si sistemul home cinema pe ea.
- Sertarele. Atentie sa aiba fundul prins cu suruburi, nu cu capse sau tinte. Verificati sa culiseze bine pe glisiere sau sine in functie de caz.
- Usile. Verificati sa fie prinse zdravan cu un numar suficient de balamale, daca doriti sa nu se lase dupa cateva saptamani.
- Picioarele pe care sta mobila. Feriti-va de cele de plastic! Sunt de preferat cele metalice la corpurile usoare, iar corpurile grele e necesar sa fie in contact direct cu solul (se folosesc niste talpici de cativa mm dintr-un plastic dur).
- Finisarea, un lucru evitat de producatori datorita timpulul necesar efectuarii acesteia. Este foarte neplacut sa vezi urme de clei pe mobila abia cumparata sau sa te taie la mana cand ii atingi marginile. Verificati si acest aspect.
- Cromatica mobilierului. Dupa cum stiti, culorile influenteaza vizual modul in care percepem un anumit spatiu, motiv pentru care trebuie sa tineti cont si de acest aspect cand va alegeti mobilierul. In primul rand, retineti ca intre cromatica mobilierului, finisaje si decoratiuni trebuie neaparat sa existe o corespondenta. Asadar, alegeti piesele de mobilier in functie de cromatica generala a locuintei dumneavoastra. Chiar daca sunteti tentat sa achizitionati obiecte moderne, aveti grija sa se integreze cu casa dumneavoastra din punct de vedere coloristic si stilistic.
Sper ca acest articol o sa va ajute sa luati decizia corecta cand va alegeti mobila sau producatorul de la care intentionati s-o achizitionati, si nu veti mai acorda importanta doar pretului, ci si calitatii. Nu uitati ca investitia in mobilier nu se face in fiecare an, de aceea e de preferat sa nu faceti rabat la calitate daca doriti sa va bucurati de ea o lunga perioada de timp.
Ne bucuram ca ati citit acest articol.
Mentiune: Mobifier-design Iasi respecta cu strictete toti acesti factori descrisi mai sus in procesul de productie a mobilei dumneavoastra.
De asemenea, oferim gratuit transport si montaj in Iasi.